Konec ledna a únor v MŠ

ZŠ A MŠ V ZAHRÁDKÁCH, ROZTOKY
Roztoky 230, 270 23 Roztoky, Tel.: 313 558 258, E-mail: zsroztoky@iol.cz
Přejít na obsah

Konec ledna a únor v MŠ

ZŠ a MŠ V Zahrádkách, Roztoky
Published by G. Turečková v články MŠ · 6 Březen 2022
KONEC LEDNA A ÚNOR V MŠ
 
V zimě si vždy ve školce povídáme o zvířátkách z lesa. Prohlížíme si obrázky, říkáme si, jak které zvířátko žije, jaké vydává zvuky, prozkoumáváme srnčí a jelení parůžky i kančí páráky, zkoušíme se pohybovat jako zvířátka, čteme si o zvířátkách z lesa pohádky. Při cvičení nechybí překážkové dráhy - dokonce děti přes překážky po stopách hledaly medvěda nebo lezly tunelem do liščí nory. Jsme rádi, že máme ve školce vycpanou trofej muflona, která děti každý rok hodně zaujme. Kromě velkých toulců si můžou všichni sáhnout na opravdovou mufloní srst a v klidu si prohlédnout, jak vlastně takový muflon vypadá. Jedno dopoledne nás ve školce navštívil pan lesník a z jeho návštěvy jsme byli všichni nadšení. Děti zaujal přinesenými parůžky, obrázky, poutavým povídáním a hlavně spoustou her na zvířátka z lesa. Děti se dozvěděly, jak je které zvířátko asi velké, jak se perou jeleni i mufloni, zkusily si zatroubit jako jeleni, poslechly si, jak volá srnec, běhaly ke krmelci na různé zvířecí dobroty, poznávaly lesní ptáky, zahrály si na lišku a zajíčky. Děkujeme, za milou i poučnou návštěvu. V naší školce děti učíme mít rádi přírodu a také se o ni umět správně starat. Proto jsme vyrazili s dobrůtkami pro zvířátka ke krmelci. Každý doma něco pro zvířátka našel, takže jsme jim u krmelce připravili opravdovou hostinu.
 
Po delší době jsme si mohli zkusit cvičení v tělocvičně ZŠ. Děti mají moc rády běhání ve velkém prostoru. Rozcvičili jsme se s vločkou a pak jsme se rozdělili na stanoviště, kde děti cvičily jako ptáčci (houpání v sedě na kruzích), jako veverky (výstup po žebřinách a přechod zvýšené lavičky), jako zajíci (skákání na trampolíně) a jako jezevci, lišky a divočáci (překračování a podlézání nataženého lana mezi lavičkami).
 
Při povídání o zvířátkách z lesa jsme nezapomněli ani na ptáčky – a nejen ty lesní. Vyrobili jsme ptačí dobroty ze semínek a tuku. Zkusili jsme naplnit slupky od pomeranče, obalit v semínkách šišku i plátky jablíček. Vytvořené dobroty jsme pak ptáčkům rozvěsili na stromy v okolí MŠ.
 
Zimu jsme si připomněli bílým dnem, který jsme si užili hlavně hrami na zvířátka z krajin sněhu a ledu. Zvládli jsme ale i koulovačku s papírovými koulemi, přehazovanou se strašidýlky, cvičení s vločkami i vystřihování vloček. Paní učitelky také dětem zahrály pohádku „O Smolíčkovi“.
 
Společně s konáním ZOH v Pekingu jsme si i ve školce uspořádali ZOH. Děti se proměnily v lyžaře, biatlonisty, bruslaře, snowboardisty nebo hokejisty. Učily se vzájemně si fandit a podpořit se, ale i ocenit vítěze nebo zvládnout porážku. Počasí zrovna zimním sportům moc nepřálo, takže se soutěžilo jen ve třídě, ale snad nám ještě trošku nasněží a děti si budou moct zkusit své dovednosti i venku.


4.0 / 5
2 reviews
1
0
1
0
0
Enter your rating:
Návrat na obsah